ဖရုံေစ့ တစ္ေန႔ကို လက္တစ္ဆုပ္စာစားရင္ ကင္ဆာနဲ႔ တျခား ေရာဂါေတြကို ကာကြယ္ႏုိင္





ဖရုံေစ့့မွာ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳေစမယ့္ အာဟာရဓာတ္ေတြ အမ်ားႀကီးပါ၀င္ပါတယ္။

ဖရုံေစ့ေတြကု ဒီအတိုင္းဘဲ စားရင္ျဖစ္ျဖစ္ ေလွာ္ၿပီးစားရင္ျဖစ္ျဖစ္ စားသံုးလို႔ရပါတယ္။

ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ႏိုင္

ဖရုံေစ့မွာ ေဟာ္မႈန္းေတြကို ထိန္းညွိႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ၊ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တဲ့ Antioxidants ဓာတ္ေတြ အမ်ားႀကီးပါ၀င္ပါတယ္။

ဖရုံေစ့မွာ ပါ၀င္တဲ့ ဇန္႔ဓာတ္ေတြ၊ Antioxidants နဲ႔ ဗီတာမင္ E တို႔က ဆဲလ္ေတြပ်က္စီးမႈနဲ႔ ေရာင္ရမ္းမႈေတြကို ေလ်ာ့ပါးေစပါတယ္။

ေသြးအတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ထိန္းညွိေပး

ဖရုံေစ့ေတြက ေသြးအတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။

အရိုးပြမႈကို ကာကြယ္ေပး

ဖရုံေစ့မွာ သတၱဳဓာတ္၊ ဇန္႔၊ ေကာ့ပါး၊ မဂၢနီဆီယမ္နဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္ဓာတ္တို႔ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အရိုးပြမႈကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့ခ်ေပး

ပရိုတင္းဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ေတြပါ၀င္တာေၾကာင့္ ဗရုံေစ့ လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္စားထားရင္ ဗိုက္ျပည့္ေနသလို ခံစားရမွာပါ။



MyFood Myanmar

Comments

Popular posts from this blog

ခဲြစိပ္ပါရဂူသိရင္ငိုေလာက္တဲ့ဇာမဏီရြက္

စစ္ေဘးေရွာင္အမည္ခံ လုပ္စားေနတဲ့ KIA အရပ္ဝတ္နဲ႔တပ္ေဖ်ာက္ေနထိုင္လာတဲ့ KIA

NLD အစိုးရလက္ထက္ ၿငိမ္းခ်မ္းေရး လုပ္ငန္းစဥ္မ်ား ေႏွးေကြးသြားဟု အပစ္ရပ္ အဖြဲ႕မ်ားေျပာ